Året der gik 2020

Vi er nu kommet lidt ind i 2021 og når vi kigger tilbage på 2020, kan vi konstatere at det har været et specielt og travlt år, hvor vi konstant har tilpasset os til nye opgaver i en evigt skiftende hverdag, hvor de store fokuspunkter har være corona pandemien og den faldende oliepris.

Derfor vil jeg også starte med at takke alle kollegaer i Jutlandia, som dygtigt har forholdt sig til corona og dertilhørende restriktioner, samtidig med at vi har haft et aktivitetsniveau, som har været meget højere end vi på nogen måde har kunnet forudse.

Håndtering af vindkomponenter har i 2020 fyldt rigtigt meget og vi har haft utroligt travlt med at håndtere rigtigt mange tårnsektioner og vinger. Det har været store opgaver og vi har heldigvis fået rigtigt god feedback på vores opgaveløsning, men også på vores kvalitetsstyring. Det er vi rigtigt glade for!
Vi har snart 20 års erfaring i at håndtere vind komponenter på Esbjerg Havn, og det giver os en god ballast at arbejde på. Derfor er vi også utroligt spændt på udviklingen de kommende år med både Energi Ø og den store udbygning af offshore vind i Nordsøen.

Olie og gas sektoren har været igennem et udfordrende år, hvor corona krisen har påvirket olieprisen  negativt. Vi har dog haft et fint aktivitetsniveau, hvor vi bla. har håndteret og lastet store mængder sand til stimulation af oliebrøndene i Nordsøen. Vi har også oplevet fin aktivitet inden for håndtering af produktionskemikalier, som dog oplever en mindre nedgang indtil Total har bygget Tyra op igen i 2023.

2020 var året, hvor der blev sat en slut dato for olie og gas produktionen i den danske del af Nordsøen. 2050 er fikspunktet som alle der arbejder i denne sektor, nu skal forholde sig til, og det er det selvfølgelig også for Jutlandia. Vi har stadig en stor del af vores forretning bundet op på dette segment, og ser det som en vigtig del af vores forretning i mange år endnu. Vi vil derfor fortsat investere i dette segment, da det er strategisk vigtigt for Jutlandia at være en relevant leverandør til olie og gas branchen.

2020 har også været året hvor vi lossede 9000 rør til Baltic Pipe Line, opførte 2000 m2 nyt lager, udviklede en digital løsning til skibsanløb, lukkede vores terminal i Århus, startede vores nye strategi, blev ISPM-15 certificeret og havde besøg af Klimaminister Dan Jørgensen.

Vi tror på at tilgangen til vores kunder er vigtig, og for os er det vigtigste parameter gennemsigtighed – ”transparancy” -, og vi arbejder derfor kontinuerligt på at forbedre os ift dette.
Som kunde hos Jutlandia betyder gennemsigtighed, at man kan gennemskue sin faktura, at man kan følge sine projekter live via en kundeportal, at vi står ved vores fejl, at man kan gennemskue prisstrukturen i ens tilbud og at vi holder hvad vi lover. Åbenhed og gennemsigtig skaber gode relationer og når man samtidig har fokus på kvalitet, er vi sikker på at vi nok skal klare os i et yderst konkurrenceudsat marked. Det er heldigvis også den feedback vi får fra markedet.
Når det så er sagt, så skal vi være bevidste om at skabe værdi for vores kunder, hver eneste dag. 

Jutlandia er i en spændende udvikling og 2021 bliver igen et år med masser af fart på. Vi skal bla. have bygget mere lager, og have fokus på grøn omstilling i vores processor og produktion, samtidig med at vi bliver skarpere på vores forretningsprocessor og har fokus på kundeoplevelsen.

Vi tror på Esbjerg og på havnens fortsatte udvikling, og ser stort potentiale de næste mange år.

Til sidst en stor tak for samarbejdet i 2020 til vores samarbejdspartnere, leverandører og kunder.

FREMTIDEN TILHØRER DE GLADE

MVH
Kristian Svarrer

Bruce Boyle
Noble Drilling - Drilling Superintendent
..the way things are taken care of can often depict how an organization is run. When it comes to medical situations, it is very important that the proper steps are taken and the advice from Tommy & Mette yesterday on how we should proceed was clear and very professionally put across.
I would like to thank you and your team for your assistance on this matter and please pass on mine and the Willem’s sincere thanks for doing what you do.

Thanks, Bruce
Jørgen Laursen
H.H. Danship - Manager
Vi har et godt og tæt samarbejde med Jutlandia. Gode relationer og generelt et rigtig samarbejde på alle niveauer.

Hovedårsagen til at vi har valgt at bruge Jutlandia, er fordi de tilbyder frokost og fordi Kjeld altid bringer kaffe med på kajen.
Spøg til side.. Jutlandia har altid styr på tingene og ved hvad de laver. De har nogle gode og erfarene folk.