Året der gik 2022

Helt usædvanligt har 2022 været et stille år på Esbjerg Havn. Vi kan ikke huske, at vi har oplevet så få skibe i havn og så lidt aktivitet inden for offshore vind på vores terminal i mange, mange år, og det er ikke kun Jutlandia, der har mærket nedgangen i 2022, også Esbjerg Havn har kunnet rapportere om historisk lav aktivitet.

Den politiske velvilje med Esbjerg Deklarationen og fokus på grøn omstilling gør dog også, at vi ser 2022 som stilhed før stormen. Vi kan mærke og høre i markedet, at der bliver travlt i de kommende år, og vi forbereder os løbende på det vækstboom, der kommer fra 2024 og frem. Vi har både sikret os mere areal i 2022, og udvidet vores lager kapacitet med 2.400 m2, og planlægger yderligere investeringer i 2023, så vi kan sikre vores markedsandel i de kommende år.

Modsat offshore vind har olie og gas branchen haft nok at se til i 2022. Krigen i Ukraine har vendt mange ting på hovedet, hvor forsyningssikkerhed og uafhængighed af Rusland er kommet i højsædet.
Vi har derfor haft travlt med at håndtere, mixe og blande produktionskemikalier til olie- og gassektoren, og med både Tyra Feltet på vej tilbage i drift og den øgede fokus forsyningssikkerhed og måske stigende priser gør, at vi ikke ser denne del af vores forretning gå nogen steder, selvom der er sat en slutdato på i 2050.
Som en del af vores fokus på løbende at forbedre os, har vi i 2022 opgraderet vores kemi håndtering for et anseligt beløb, med nye brandlagre, nyt produktionsområde, og ny IT løsning og vi glæder os til at det hele er fuldt implementeret.

Vi udvikler fortsat på ”Lighthouse”, vores digitale platform til skibsanløb og stevedore operationer, og bygger løbende flere features på. Fokus er at gøre det lettere og mere gennemsigtigt for kunder og samarbejdspartnere, da man f.eks. får live updates fra sit projekt, samtidig med at det har fokus på smidigere interne arbejdsgange. Vi har bl.a. bygget Microsoft Power BI ind i Lighthouse, så vi har mulighed for at måle og rapportere på mange forskellige datasæt og parametre. Dette vil være en del af den afrapportering, som kommer fremadrettet, når man har afsluttet et projekt i samarbejde med Jutlandia.

2022 var også året, hvor vi bl.a. vandt en stor toldtender, hjalp en kunde med at håndtere det næsten sunkne skib Helge, lossede vores første skib med biler, deltog i Tall Ships Race, og endelig kunne holde vores traditionsrige julefest igen.

I 2023 stiger aktivitetsniveauet på Esbjerg Havn igen og vi vil udvikle os løbende med vores kunder, så vi kan levere løsninger i den kvalitet, vi har ambitioner om, og som vi kan se at vores kunder er glade for.

Vi har samtidig fokus på bæredygtige løsninger, og ESG rapportering vil blive en integrereret del af Jutlandia i 2023.

Til sidst en stor tak for samarbejdet i 2022 til vores samarbejdspartnere, leverandører og kunder.

FREMTIDEN TILHØRER DE GLADE

MVH
Kristian Svarrer, CEO

Bruce Boyle
Noble Drilling - Drilling Superintendent
"..the way things are taken care of can often depict how an organization is run. When it comes to medical situations, it is very important that the proper steps are taken and the advice from Tommy & Mette yesterday on how we should proceed was clear and very professionally put across.
I would like to thank you and your team for your assistance on this matter and please pass on mine and the Willem’s sincere thanks for doing what you do.

Thanks, Bruce"
Jørgen Laursen
H.H. Danship - Manager
Vi har et godt og tæt samarbejde med Jutlandia. Gode relationer og generelt et rigtig samarbejde på alle niveauer.

Hovedårsagen til at vi har valgt at bruge Jutlandia, er fordi de tilbyder frokost og fordi Kjeld altid bringer kaffe med på kajen.
Spøg til side.. Jutlandia har altid styr på tingene og ved hvad de laver. De har nogle gode og erfarene folk.