Året der gik 2023

En hilsen fra vores CEO

I 2023 er aktiviteten på Esbjerg Havn tilbage på sporet igen efter et historisk stille 2022, og det ser ud til at fortsætte ind i 2024. Så selvom vi har en klar opfattelse af, at der er lidt meget bureaukrati og lidt for mange skåltaler i den grønne omstilling, så kan vi godt mærke, at der er noget på vej.

Den grønne omstilling står højt på vores agenda og i vores strategi, og vi udvider hele tiden vores aktiviteter i dette segment, samtidig med at vi fokuseret arbejder på at nedbringe vores egen Co2 udledning.

Den største udvidelse i Jutlandia i mange år fandt sted i 2023, nemlig etape 1 af vores pakhusbyggeri til vind-sektoren. Den første november overtog kunden 4000m2 nybygget pakhus på en længerevarende kontrakt, og vi er netop nu i gang med at projektere etape 2 på yderligere 4000m2. I samme område har vi også udviklet et nyt projektområde til vindindustrien, med to permanente telte på i alt 4000m2 og et fint udendørs areal med fast stenbelægning. Dette er også allerede lejet ud på en længere kontrakt, selvom det lige knapt står færdigt.

Håndtering af vindmøllekomponenter har også fyldt meget i 2023, og laste aktiviteten er her steget med næsten 30% ift. 2022, som i faktiske tal er en stigning på 170.000 ton. En stor stigning som er håndteret flot af alle vores medarbejdere. Udover at laste, losse og flytte vind komponenter har vi også lavet meget montagearbejde, som vi lige så stille udvikler stærke kompetencer i.

Det hele er sket med god hjælp fra vores digitale løsning ”Lighthouse”, som virkelig gør en forskel for både os selv, men også for vores kunder og leverandører. ”Lighthouse” har haft rigtig travlt i 2023 og har sendt knap 85 tusind infomails ud til kunder, leverandører og samarbejdspartnere, som sikrer at relevant info på de enkelte projekter hele tiden er tilgængelig på en overskuelig måde.

Vi arbejder ikke kun med grøn energi, men også med sort energi. Her er vi en del af den kritiske infrastruktur, som er med til at sikre, at Danmark er selvforsynende af olie og gas via vores håndtering af produktionskemikalierne til den danske del af Nordsøen. Det er noget, som er blevet meget aktuelt de seneste 2 år, og jeg er utrolig stolt af vores bidrag til dette. Vi har meget stærke kompetencer i håndtering af kemikalier og vores dygtige medarbejdere yder et vigtigt bidrag i at understøtte den danske energiforsyning. Selvom vi har haft travlt i vores kemiafdeling i 2023, så ser vi rigtig meget frem til at Tyra åbner i 2024, som et at de mest moderne gas produktionsanlæg, der findes.

Vi har sidst i 2023 også udvidet vores sø- og luftfragtsafdeling, da vi købte IATs afdeling med både gode kunder og gode medarbejdere. Dette er vi meget glade for, og vi glæder os til at vokse her.

Vores første ESG rapport blev udgivet ifm. at årsrapporten kom ud og ligger til læsning på hjemmesiden. Vi har fokus på den grønne omstilling, med løbende udskiftning til el-gaffeltrucks og el-biler, og vi er pt ved at montere solceller. Der kommer nyt varmesystem i vores kontor inden så længe, hvilket også vil nedbringe Co2 aftrykket i Jutlandia betragteligt. En anden ting, som jeg godt kan lide, er at vi i stor udstrækning køber vores IT udstyr brugt, og derved bidrager til en cirkulær økonomi.

Vi har i 2023 fået flere nye medarbejdere, som er med til at sikre vores fremtidige udvikling. Tak til jer alle, både nye og gamle medarbejdere for indsatsen i det forgange år.

Til sidst en stor tak for samarbejdet i 2023 til vores kunder, partnere og medarbejdere.

FREMTIDEN TILHØRER DE GLADE

MVH Kristian Svarrer

Bruce Boyle
Noble Drilling - Drilling Superintendent
"..the way things are taken care of can often depict how an organization is run. When it comes to medical situations, it is very important that the proper steps are taken and the advice from Tommy & Mette yesterday on how we should proceed was clear and very professionally put across.
I would like to thank you and your team for your assistance on this matter and please pass on mine and the Willem’s sincere thanks for doing what you do.

Thanks, Bruce"
Jørgen Laursen
H.H. Danship - Manager
Vi har et godt og tæt samarbejde med Jutlandia. Gode relationer og generelt et rigtig samarbejde på alle niveauer.

Hovedårsagen til at vi har valgt at bruge Jutlandia, er fordi de tilbyder frokost og fordi Kjeld altid bringer kaffe med på kajen.
Spøg til side.. Jutlandia har altid styr på tingene og ved hvad de laver. De har nogle gode og erfarene folk.