Mød Jens. Rejepilleren om du vil. Jutlandias færing. Kært barn har mange navne

På kajkanten i Esbjerg kan man være så heldig at rende ind i Jens. Eller rejepilleren, som havnearbejderne kalder ham.. Det på trods af at han aldrig har pillet rejer i sit liv, men arbejdet som produktionschef på en fiskefabrik..
De fleste på havnen får tildelt et specielt navn af havnens løsarbejdere. Nå, men for nu holder vi os til Jens.

 

Jens befinder sig nemlig en stor del af sin tid på Esbjerg Havn, hvor han superviserer alverdens laste- og losseoprationer. Alt fra offshore udstyr, vindmøller, industrimaskiner, helikoptere, militærmateriel, biler, kraner, fiskefoder, ja i sidste måned lastede han en yacht til Grækenland.

Det kan i finde flere billeder af hvis i scroller lidt på vores Facebook eller LinkedIn.

En færing der tager imod bestikkelse og elsker hvidt brød

Men det var ikke bare lige sådan at få lov til at fortælle Jens´ historie… Det krævede lovning om at vi ville levere franskbrød til afdelingen. Og vi snakker hvidt franskbrød. Ikke fuldkornsbrød med kerner eller hvad de ellers kan finde på at putte i. Og ikke bake off. Ægte, hvidt franskbrød fra bageren…. Og smør. Og ost for resten.

Måske i allerede nu har fået en fornemmelse af hvad Jens er for en..

Men udover at Jens tager imod bestikkelse og elsker hvidt franskbrød, er han også venlig, ægte, humoristisk og loyal. Han er udpræget holdspiller, så han er en ægte stjerne for afdelingen og virksomheden. Vi har generelt været super heldige (og så kan vi selvfølgelig godt lide at tænkte, at det ikke kun er held, at vi bare tiltrækker gode mennesker) med vores medarbejdere. Han har et godt menneskesyn med empati for andre, og i afdelingen er han ofte den, andre betror sig til, hvilket han begår sig i med respekt. Han er sådan en, der svær ikke at holde af.

Hvis Jens siger en halv time, betyder det nogle gange en time.. eller to. Tid er ikke noget, man skal lade sig stresse over. I afdelingen siger de, at det er fordi han er færing. ”Heeeelt roligt. Han er færing siger de”. Om det er generelt for færinger, det ved vi nu ikke helt. Men det er egentlig ret beundringsværdigt i en verden som vi lever i, i dag, hvor alle har så travlt. Det er muligt at være super effektiv, og stadig være i total harmoni med tid. Hvis det virkelig er fordi han er færing, ville vi alle måske have godt af en længere tur til Færøerne. Det skal så lige siges, at han har stor respekt for deadlines, og det kun er tid i løs snak, der er flydende.

Jens kommer altså fra Færøerne, og har boet der som barn samt i flere perioder i sit voksenliv. Som 12 årig mødte han sit livs kærlighed på Færøerne. Det gik dog ikke helt som Jens havde håbet på, og der gik endnu 47 år før de to fandt sammen.

I mellemtiden fik Jens tre børn, der alle tre ligesom Jens bor i Esbjerg.

 

I REGN OG BLÆST I FIRE DAGE I STREG OG MASSER AF FRIHED

I 2014 kom Jens til Jutlandia. Dengang var vores nuværende direktør, Michael Rühe, afdelingsleder for Stevedoreafdelingen, og de emner der blev løftet på havnen var langt mindre.

 Der er sket meget siden 2014 i virksomheden og i industrien, som er i konstant forandring – og Jens forstår at være med hele vejen.

De ting Jens laver skal give mening for ham. Han gør ikke noget, der ikke giver værdi for firmaet eller personligt.

”Vi er her fordi vi er ledere. Vi bærer ansvaret overfor kunden og overfor havnearbejderne. Vi skal få tingene til at gå op i en højere enhed, og dét er spændende.

Vi behandler folk ordentligt. Man får ikke noget ud af at kommandere. Et godt forhold til kunden, havnearbejderne og til kundens repræsentanter er alfa omega”.

Jens elsker sit arbejde. Selv når han står i blæst og regn med mudder op til knæene i fire dage i streg.

Friheden i jobbet er det, der driver ham mest. Jobbet er skævt og med skøre arbejdstider, hvor situationen nogle gange er som beskrevet ovenfor med dårlige vejrforhold og mange timer, og andre gange har man mulighed for at afspadsere i flere uger, og tage til sit elskede Færøerne som Jens, eller hvad man nu ellers gerne vil i sit liv.

”Værdierne. Familievirksomhed. Kristian (Indskudt sætning.. Kristian er, hvis du ikke har fulgt med tidligere, vores over-overchef, som ejer koncernen. Undskyld, vi vender tilbage til Jens´ udtalelse) efterlever værdierne. Det smelter ned igennem organisationen. Det smitter af og breder sig som ringe i vandet. Piskekultur findes ikke her. De mennesker man har, dem skal man passe på, og det gælder også den anden vej.

Der har tidligere været mere svingdørskultur i stevedoreafdelingen, det er der ikke mere, og folk er gode til at italesætte ting og snakke sammen. Derfor fungerer det så godt.

Det er de her ting, der gør, at jeg synes, det er et godt sted at være. Jeg kan ikke forestille mig at få det bedre et andet sted”.

Næste år har Jens 10 års jubilæum, som en del af Jutlandia-familien. Det glæder vi os til at fejre. Og forhåbentlig mange år endnu. Hvem ved. Måske vi endda er så heldige, at Jens pensioneres fra Jutlandia, og vi kan sende ham godt afsted tilbage til Færøerne, hvor han ønsker at leve sit bedste pensionistliv.

Tak for hver dag du bruger hos Jutlandia Jens!

Bruce Boyle
Noble Drilling - Drilling Superintendent
"..the way things are taken care of can often depict how an organization is run. When it comes to medical situations, it is very important that the proper steps are taken and the advice from Tommy & Mette yesterday on how we should proceed was clear and very professionally put across.
I would like to thank you and your team for your assistance on this matter and please pass on mine and the Willem’s sincere thanks for doing what you do.

Thanks, Bruce"
Jørgen Laursen
H.H. Danship - Manager
Vi har et godt og tæt samarbejde med Jutlandia. Gode relationer og generelt et rigtig samarbejde på alle niveauer.

Hovedårsagen til at vi har valgt at bruge Jutlandia, er fordi de tilbyder frokost og fordi Kjeld altid bringer kaffe med på kajen.
Spøg til side.. Jutlandia har altid styr på tingene og ved hvad de laver. De har nogle gode og erfarene folk.